ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ.Βρετανία: Μειώνεται το προβάδισμα των Συντηρητικών σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

20:52 - 09 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Μ.Βρετανία: Μειώνεται το προβάδισμα των Συντηρητικών σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον είδαν το προβάδισμά τους έναντι των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν, να μειώνεται κατά 6 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM που διεξήχθη για λογαριασμό του Reuters, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Η ICM ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη στους Συντηρητικούς παραμένει στο 42%, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση του ICM πριν από μια εβδομάδα, ενώ το Εργατικό Κόμμα κέρδισε μια μονάδα και λαμβάνει ποσοστό 36%.

Το προβάδισμα των έξι μονάδων είναι μικρότερο σε σχέση με την κλίμακα από 8 έως 15 μονάδες που έδειχναν έξι δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Σάββατο έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Οι ευρωπαϊστές της Ένωσης Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχασαν μια μονάδα και λαμβάνουν 12%, ενώ το Κόμμα Brexit παραμένει σταθερά στο 3%, σύμφωνα με το ICM.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 36% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μια πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για το Συντηρητικό Κόμμα θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα, μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 23% που πιστεύει ότι μια πλειοψηφία για το Εργατικό Κόμμα θα ήταν καλύτερη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.011 ενηλίκων ηλεκτρονικά μεταξύ 6ης και 9ης Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.