ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:41 - 18 Ιουν 2007 | Ειδήσεις
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν σε θετικά επίπεδα, βοηθούμενες από τη σταθερότητα στις αποδόσεις των ομολόγων και το θετικό αντίκτυπο που είχε ο πληθωρισμός των ΗΠΑ στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,02% στις 6,734.00 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 6.113,56 μονάδες, σημειώνει άνοδο 0,14%, ενώ ο Dax βρίσκεται στις 8.073,02 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,53%.

Πρωταγωνίστρια της ημέρας η Akzo Nobel, η οποία κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Imperial Chemical Industries. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Telegraph η  Akzo προσέφερε 7,2 δις. λίρες για την ICI, οι μέτοχοι της οποίας απέρριψαν την πρόταση καθώς έκριναν ότι ήταν πολύ φθηνή.

Σε θετικό έδαφος και η Sainsbury, μετά την ανακοίνωση ότι το γκρουπ επενδυτών από το Κατάρ ενδέχεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αλυσίδα σουπερμάρκετ.

Κέρδη και για την Tele2 AB, μετά το δημοσίευμα της El Pais, σύμφωνα με το οποίο η Vodafone Group εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς για την ισπανική εταιρεία.

Σε τροχιά ανόδου και ο κλάδος των αεροπορικών, με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της European Aeronautic Defence and Space και της US Airways, μετά την ανακοίνωση για πρόθεση αγοράς τουλάχιστον 90 Airbus SAS.

Αντίθετα, απώλειες σημειώνει η Pearson, μετά το δημοσίευμα για εξαγορά της από την GE.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.