ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ZEW: Αισθητά βελτιωμένο το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία το Δεκέμβριο

14:23 - 10 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
ZEW: Αισθητά βελτιωμένο το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία το Δεκέμβριο
Βελτίωση μεγαλύτερη του αναμενομένου σημείωσε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών ZEW.

Ειδικότερα, ο δείκτης ZEW για τις οικονομικές προσδοκίες βελτιώθηκε στις 10,7 μονάδες από -2,1 τον Νοέμβριο, έναντι εκτίμησης για μηδενική μέτρηση. Πρόκειται για το καλύτερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2018. Παράλληλα, ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση βελτιώθηκε στο -19,9 τον Δεκέμβριο από -24,7 τον Νοέμβριο, έναντι εκτίμησης για -22,3.

Μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach, σημείωσε ως εξής:

«Με την πρώτη ματιά, η νέα ουσιαστική αύξηση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW μπορεί να φαίνεται απροσδόκητη. Έγκειται στην ελπίδα ότι οι γερμανικές εξαγωγές και η ιδιωτική κατανάλωση θα αναπτυχθούν καλύτερα από αυτό που αναμενόταν αρχικά. Η ελπίδα αυτή προέρχεται από το υψηλότερο του αναμενόμενου ξένο εμπορικό πλεόνασμα τον Οκτώβριο σε συνδυασμό με τη σχετικά ισχυρή ανάκαμψη στην ΕΕ κατά το γ’ τρίμηνο και την σταθερή αγορά εργασίας στη Γερμανία. Τα σχετικά αδύναμα νούμερα για τη βιομηχανική παραγωγή και τις παραγγελίες τον Οκτώβριο, ωστόσο, δείχνουν ότι η οικονομία είναι ακόμη εύθραυστη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.