ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Προχωράμε σε γεωτρήσεις σε όλες τις περιοχές που καθορίσαμε

16:16 - 10 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Προχωράμε σε γεωτρήσεις σε όλες τις περιοχές που καθορίσαμε
Σε όλες του τις αξιώσεις επέμεινε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στη συμφωνία με τη Λιβύη.

«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από το βήμα μας στη Λιβύη. Όλοι ενώθηκαν εναντίον μας. Η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι, το Ισραήλ και η Αίγυπτος, όλοι στράφηκαν εναντίον μας», δήλωσε στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «με τα γεωτρύπανα μας και με αυτό που θα πάρουμε, θα κάνουμε γεωτρήσεις σε όλες τις περιοχές που καθορίσαμε και στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ δεν είναι αναγνωρισμένος ηγέτης στη Λιβύη. Επανέλαβε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει την λιβυκή Kυβέρνηση Eθνικής Eνότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, βάσει των όρων πρόσφατης συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών.

«Αν η Λιβύη διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα, θα μπορέσουμε να στείλουμε (στρατιωτικό) προσωπικό μας, κυρίως καθώς έχουμε συνάψει μια στρατιωτική συμφωνία», τόνισε ο Ερντογάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.