ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιλή: Συνετρίβη το μεταγωγικό αεροπλάνο C-130

17:06 - 10 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Χιλή: Συνετρίβη το μεταγωγικό αεροπλάνο C-130
Η Πολεμική Αεροπορία της Χιλής ανακοίνωσε σήμερα ότι το μεταγωγικό αεροπλάνο Hercules C130, το οποίο αγνοείτο για περισσότερο από 12 ώρες σε μια απομακρυσμένη περιοχή ανάμεσα στη Νότια Αμερική και την Ανταρκτική, συνετρίβη, ενώ διεξάγονται έρευνες για επιζώντες.

Το Hercules C130 απογειώθηκε χθες στις 4:55 μ.μ. (τοπική ώρα, 21:55 ώρα Ελλάδας) από τη νότια πόλη Πούντα Αρένας στη χιλιανή Παταγονία και κατευθυνόταν σε μια βάση στην Ανταρκτική. Χάθηκε ωστόσο η επαφή λίγο μετά τις 6:00 μ.μ.

Δεδομένου ότι αγνοείται τόσες ώρες, η Πολεμική Αεροπορία καταλήγει στο συμπέρασμα πως συνετρίβη αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες ούτε το αεροπλάνο έχει εντοπιστεί.

Το αεροπλάνο μετέφερε 17 μέλη του πληρώματος και 21 επιβάτες, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία, προσθέτοντας πως η ομάδα διάσωσης ερευνά την περιοχή «στην οποία χάθηκε η επικοινωνία με το αεροπλάνο, με στόχο να διασώσει ενδεχόμενους επιζώντες».

Η συντριβή του αεροπλάνου συμπίπτει με μια δύσκολη περίοδο για τη Χιλή και τον πρόεδρό της, τον Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τη λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία έχει πυροδοτήσει εδώ και δύο μήνες ταραχές στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:15 - 10 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.