ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

19:23 - 11 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν
Νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων τίθεται σε ισχύ κατά του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα στρέφονται εναντίον πέντε ιρανικών εταιρειών, δύο πλοίων, καθώς και ενός μεμονωμένου ατόμου.

Μεταξύ άλλων, η Ουάσιγκτον κατήγγειλε ότι ο Ιρανός επιχειρηματίας, Abdolhossein Khedri, και οι ναυτιλιακές του εταιρείες - Khedri Jahan Darya Co και Maritime Silk Road LLC - αποκόμισαν κέρδη από «επιχειρήσεις λαθρεμπορίου», από τις οποίες επωφελούταν η Quds Force, επίλεκτη ομάδα της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς. 

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, επιβεβαίωσε ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν και ιρανικές εταιρείες μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των Ναυτιλιακών Γραμμών της Mahan Air και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, λόγω της συμμετοχής τους στη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ εντός των επόμενων 180 ημερών.

«Εφόσον η κακοήθης συμπεριφορά του Ιράν συνεχιστεί, θα ασκηθεί εκστρατεία για μέγιστη πίεση. Σήμερα ανακοινώνω κυρώσεις σε τρεις ιρανικές εταιρείες μεταφοράς που βοήθησαν το Ιράν να εισαγάγει αντικείμενα για προγράμματα όπλων μαζικής καταστροφής» ανέφερε ο Πομπέο, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Επιπλέον, όσοι έχουν συναλλαγές με τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι πιθανό να δεχθούν και αυτοί κυρώσεις» κατέληξε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί διεμήνυσε σήμερα πως η χώρα του δε θα παραβιάσει τις «κόκκινες» γραμμές που έχει θέσει και θα αντιμετωπίσει τις αμερικανικές κυρώσεις, είτε παρακάμπτοντάς τες είτε μέσω διαπραγματεύσεων.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.