ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανικές εκλογές: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω παρενόχλησης των υποψηφίων

22:42 - 12 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Βρετανικές εκλογές: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω παρενόχλησης των υποψηφίων
Σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε πολλά εκλογικά κέντρα προχώρησαν οι βρετανικές αρχές, κατά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές, καθώς η αστυνομία κατέγραψε 200 καταγγελίες για διαδικτυακή παρενόχληση και εξύβριση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εθνικό Συμβούλιο Αστυνομικών Διοικητών (NPCC) γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι η αστυνομία σε ολόκληρη τη χώρα δέχθηκε περίπου 200 καταγγελίες «που σχετίζονται με την ασφάλεια υποψηφίων», το διάστημα 15ης Νοεμβρίου- 4ης Δεκεμβρίου.

Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως περιστατικά διαδικτυακής εξύβρισης και παρενόχλησης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Σχεδόν τα μισά εξ αυτών είναι «αρκετά σοβαρά ώστε να αντιμετωπίζονται ως εγκλήματα», τόνισε η αστυνομία. «Δεν διαπράχθηκαν επιθέσεις εναντίον υποψηφίων, εντούτοις, υπήρξαν επιθέσεις εναντίον εθελοντών υποψηφίων, συμπληρώνει η αστυνομία.

«Τόσοι πολλοί υποψήφιοι αντιμετώπισαν τόσο μεγάλη παρενόχληση σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, στο μεγαλύτερο μέρος της ρατσιστική, ισλαμοφοβική και αντισημιτική», έγραψε στο Twitter η αντιρατσιστική οργάνωση Hope Not Hate.

Η αστυνομία και οι εκλογικοί αξιωματούχοι συνέστησαν στους υποψηφίους να μην πραγματοποιούν την εκστρατεία τους μόνοι τους με φόντο την αύξηση των περιστατικών απειλών και εξυβρίσεων, που συνδέεται με τους πολιτικούς διχασμούς για το Brexit.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:53 - 12 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.