ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρίαμβος του Τζόνσον στις βρετανικές εκλογές

08:09 - 13 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Θρίαμβος του Τζόνσον στις βρετανικές εκλογές
Θριαμβευτική νίκη πέτυχε ο Μπόρις Τζόνσον στις χθεσινές εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι ψήφοι που έχουν ήδη καταμετρηθεί - η καταμέτρηση θα τελειώσει το απόγευμα- δείχνουν οτι κερδίζει τις εκλογές με αυτοδυναμία και μάλιστα ενδέχεται να έχει πετύχει τη μεγαλύτερη διαφορά ψήφων από τους Εργατικούς ξεπερνώντας ακόμη και τα ποσοστά της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1979. Το ποσοστό του Τζόνσον υπολογίζεται σε πάνω από 46% και του Κόρμπιν σε περίπου 32%. Ο αρχηγός των Εργατικών Τζέημς Κόρμπιν δήλωσε οτι θα παραιτηθεί από Πρόεδρος του κόμματος σύντομα αλλά οτι θα διατηρήσει την βουλευτική του έδρα. Ο Κόρμπιν φαίνεται οτι είχε την χειρότερη επίδοση μεταξύ των αρχηγών των Εργατικών τα τελευταία 40 χρόνια. Το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάραντζ δεν κέρδισε καμμία βουλευτική έδρα.

Ο Μπόρις Τζόνσον στις πρώτες δηλώσεις του είπε οτι η συντηρητική κυβέρνηση έλαβε εντολή όχι μόνο να προχωρήσει το Brexit αλλά και να ενώσει ολόκληρη τη χώρα. Δήλωσε επίσης οτι θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη 50.000 νοσοκόμων και 6.000 γιατρών.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες του Brexit και αν αυτό θα συμβεί με συμφωνία με την ΕΕ ή όχι. Η προθεσμία εξόδου της Μεγ. Βρετανίας από την Ε.Ε. τελειώνει στις 31 Ιανουαρίου του 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:16 - 13 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.