ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκθεση ΟΗΕ: Η Άγκυρα «σπάει» το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

14:17 - 14 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Έκθεση ΟΗΕ: Η Άγκυρα «σπάει» το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη
Η Τουρκία εξοπλίζει με πυρομαχικά, τεχνητή στρατιωτική υποστήριξη και στρατιωτική εκπαίδευση την κυβέρνηση της Τρίπολης, καταπατώντας το εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω έκθεση, οι εμπειρογνώμονες συμπεραίνουν ότι ο πόλεμος στη Λιβύη χαρακτηρίζεται από την ευρεία δράση μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τον ρόλο της Τουρκίας να είναι στο σημείο αυτό «κομβικός», αφού οι επιθεωρητές κατονομάζουν ευθέως την Άγκυρα για παραβίαση του εμπάργκο όπλων.

Επιπλέον, στην έκθεση, την οποία επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», στοιχειοθετείται επαρκώς παραλαβή μη επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης (με παραστατικά φορτωτικών από Τουρκία), ενώ σημειώνεται η παρουσία σε κυβερνητικά εδάφη 18 Τούρκων στρατιωτικών. Μάλιστα σημειώνεται ότι η Τουρκία προχώρησε σε επαναποστολή μη επανδρωμένων σκαφών που είχαν καταρριφθεί.

Τέλος, σημαντικός είναι ο ρόλος της Άγκυρας στην παράνομη μεταφορά οπλισμού, πυρομαχικών και οχημάτων προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και αναφέρονται χαρακτηριστικά αερομεταφορές με ουκρανικά μεταγωγικά αεροσκάφη από τουρκικά αεροδρόμια.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:20 - 14 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.