ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες-Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι

12:38 - 15 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες-Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα τις Φιλιππίνες και συγκεκριμένα την πόλη Νταβάο. Από το σεισμό ένα κορίτσι 6 ετών έχασε τη ζωή του, όταν τοίχος κατέρρευσε πάνω του, ενώ τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 61 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Νταβάο στο νησί Μιντανάο ενώ το εστιακό βάθος της ήταν 28,2 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ, ενώ όπως σημειώνει το παρατηρητήριο ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε κτίρια.

Από το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοινώθηκε πως δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι από τον σεισμό αυτό, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στην πόλη Χενεράλ Σάντος, όπου εκκενώθηκε τοπικό νοσοκομείο.

Επιπλέον, δύο ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 5 και 5,7 βαθμών με επίκεντρο βόρεια της πόλης Χενεράλ Σάντος καταγράφηκαν μετά τον κύριο σεισμό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Υπενθυμίζεται πως το νησί Μιντανάο είχε πληγεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο από τέσσερις ισχυρούς σεισμούς, που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε 20 ανθρώπους.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 15 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.