ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφίχθησαν στα Κατεχόμενα τα τουρκικά drones

17:04 - 15 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Αφίχθησαν στα Κατεχόμενα τα τουρκικά drones
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με 3 φορτηγά μεταφέρθηκαν τα τουρκικά drones την Κυριακή από το λιμάνι της Αμμοχώστου στο λεγόμενο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου.

Η άφιξη των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Λευκόνοικο έλαβε χώρα γύρω στις 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κύπρου».

Ο Κουντρέτ Όζερσαϊ ανακοίνωσε ότι το φορτίο που έφτασε Κατεχόμενα αφορά το επίγειο σύστημα ελέγχου των drones, όχι τα ίδια τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Επίσης, αναφέρει ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για drones που φέρουν οπλικά συστήματα. Δηλαδή, προτεραιότητα της τουρκικής πλευράς είναι η ανάπτυξη κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και όχι νέων εναέριων ολικών συστημάτων στα Κατεχόμενα.

Σημειώνεται πως η Τουρκία ζήτησε «επειγόντως» από την «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ τη χρήση του «αεροδρομίου» του Λευκόνοικου, το οποίο δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για πολιτικές ή στρατιωτικές πτήσεις.

Τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs), άοπλα και οπλισμένα, θα ξεκινήσουν να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκόνοικου (Γκετσιτκαλέ) από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, η κυπριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε ως ακόμα μια αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την εξαγγελθείσα λειτουργία βάσης στο παράνομο αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο για τουρκικά drones.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 15 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.