ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναιμική η επιχειρηματική δραστηριότητα το Δεκέμβριο στην ευρωζώνη

13:10 - 16 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Αναιμική η επιχειρηματική δραστηριότητα το Δεκέμβριο στην ευρωζώνη
Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο, ενώ αναιμική παρέμεινε η ζήτηση για εξαγωγές, που διατηρεί σε ύφεση τον μεταποιητικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο σύνθετος ΡΜΙ στην ευρωζώνη παρέμεινε στις 50,6 μονάδες τον Δεκέμβριο, οριακά χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 50,7 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν υποδηλώνουν ότι οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της ευρωζώνης παραμένουν, παρά τον πιο αισιόδοξο τόνο της Κριστίν Λαγκάρντ στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου ως επικεφαλής της ΕΚΤ.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών σημείωσε άνοδο σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 52,4 μονάδες από τις 51,9 μονάδες. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 52 μονάδες.

Ο ΡΜΙ στον τομέα μεταποίησης υποχώρησε στις 45,9 μονάδες, σε χαμηλό δύο μηνών, από 46,9, έναντι πρόβλεψης για 47,3 μονάδες. Είναι ο 11ος συνεχόμενος μήνας συρρίκνωσης.

Η κατηγορία που μετράει την παραγωγή, που επίσης τροφοδοτεί τον σύνθετο ΡΜΙ, διολίσθησε στις 45,9 μονάδες, από 47,4, σε συρρίκνωση επίσης για 11ο μήνα.

Τέλος, ο επιμέρους δείκτης εξαγωγών συρρικνώθηκε για 16ο διαδοχικό μήνα, στον απόηχο της εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.