ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόλυτη στήριξη του Σι Τζινπίνγκ στην κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ

14:07 - 16 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Απόλυτη στήριξη του Σι Τζινπίνγκ στην κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ
Την υποστήριξή του στην επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, κατά τη συνάντησή τους στο Πεκίνο, επισημαίνοντας ότι αναγνωρίζει το θάρρος της να κυβερνά την πρώην βρετανική αποικία σε αυτές «τις πολύ δύσκολες» στιγμές.

«Η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ το 2019 ήταν η πιο περίπλοκη και η πιο δύσκολη μετά την επιστροφή του στην πατρίδα», τόνισε ο Σι απευθυνόμενος στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης προτού ξεκινήσει η κεκλεισμένων των θυρών συνάντησή του με τη Λαμ.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα και με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται, αφού η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έκανε, χθες Κυριακή αργά το βράδυ, ξανά χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ είχαν εκτιμήσει ότι στη διάρκεια της συνάντησης του Σι με τη Λαμ θα της δοθούν νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση της κρίσης στην πρώην βρετανική αποικία, ανάμεσά τους και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Όμως ο Κινέζος πρόεδρος αρκέστηκε να εκφράσει τη στήριξή του στη Λαμ.

«Θα συνεχίζουμε να σας στηρίζουμε απόλυτα να ηγείστε της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ βάσει του νόμου», τόνισε ο Σι. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Πεκίνο «στηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ να τηρήσει τον νόμο», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η πόλη θα επιστρέψει στον σωστό δρόμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.