ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης σε Ακιντζί: Ενωμένη Κύπρος μακριά από εξαρτήσεις τρίτων

17:59 - 16 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Αναστασιάδης σε Ακιντζί: Ενωμένη Κύπρος μακριά από εξαρτήσεις τρίτων
Μήνυμα επίλυσης του Κυπριακού απευθύνει ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης προς τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Αναστασιάδης μίλησε στο συνέδριο Διευθυντριών και Διευθυντών του προγράμματος ‘Imagine’, με τίτλο «Μετασχηματιστική ηγεσία για την ειρήνη» και δεν έκρυψε την πίστη του για λύση στο Κυπριακό ζήτημα. Απευθυνόμενος στον κ. Ακιντζί τόνισε πως η ειρήνη αποτελεί μονόδρομο και τον κάλεσε να λάβουν μαζί σημαντικές αποφάσεις για το καλό της Κύπρου, "μακριά από τις εξαρτήσεις των όποιων τρίτων".

Το βασικότερο κομμάτι της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το πόσταρε και στη σελίδα του στο facebook, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Μουσταφά Ακιντζί.

Αναλυτικά, ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει:

"Το στάτους κβο δεν επιτρέπει στο σύνολο των συμπατριωτών μας να απολαύσουν τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και το επίπεδο ευημερίας που οι υπόλοιποι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απολαμβάνουν. Ένα στάτους κβο που δεν ήταν επιλογή των Κυπρίων, είτε Ελληνοκυπρίων είτε Τουρκοκυπρίων.

Φίλε Μουσταφά: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή ή εναλλακτική παρά να φέρουμε την ειρήνη στον τόπο μας.

Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά σεβόμενοι τις εκατέρωθεν ευαισθησίες και ανησυχίες έκαστης κοινότητας και οικοδομώντας στον αλληλοσεβασμό, οφείλουμε να συγκεράσουμε αυτά που θεωρούμε ως κοινά συμφέροντα των Κυπρίων.

Και ο μόνος τρόπος να το επιτύχουμε αυτό είναι μέσω της δημιουργίας ενός βιώσιμου και λειτουργικού δικοινοτικού ομόσπονδου κράτους, με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, διασφαλίζοντας το κοινό μας μέλλον σε μια ενωμένη Κύπρο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μακριά από τις εξαρτήσεις των όποιων τρίτων".

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.