ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε.Ε.- Βρετανία: Στο χείλος του γκρεμού για ακόμα μια φορά;

14:01 - 17 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Ε.Ε.- Βρετανία: Στο χείλος του γκρεμού για ακόμα μια φορά;
Η μεταβατική περίοδος του Brexit και η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να εμποδίσει μέσω νόμου την οποιαδήποτε παράταση πυροδοτεί εντάσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απάντηση της Κομισιόν στις κινήσεις Τζόνσον δεν άργησε να έρθει με την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Σαμπίν Γουέιαντ, να δηλώνει ότι «η στάση του Τζόνσον οδηγεί το μπλοκ σε ανάλογα σχέδια».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg η Γουέιαντ σε συνέδριο στις Βρυξέλλες υπογράμμισε ότι «Λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σκοπεύει να πάει σε παράταση, όσον αφορά τη μεταβατική περίοδο. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό. Και αυτό σημαίνει ότι στις διαπραγματεύσεις, πρέπει να δούμε αυτά τα θέματα, στα οποία αν δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε συμφωνία μέχρι τα τέλη του 2020 θα μας φέρουν ακόμη μία φορά στο χείλος του γκρεμού».

Υπενθυμίζεται ότι Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει το νομοσχέδιο της συμφωνίας του Brexit προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου οποιαδήποτε παράταση της μεταβατικής περιόδου που θα ακολουθήσει την έξοδο στις 31 Ιανουαρίου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια περίοδο, ωστόσο, θα διεξάγονται με το ευρωπαϊκό μπλοκ οι διαπραγματεύσεις που θα καθορίσουν την μελλοντική εμπορική σχέση μεταξύ των δύο πλευρών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.