ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απορρίπτει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Τζόνσον

23:25 - 17 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Απορρίπτει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Τζόνσον
Την απόφαση να μην παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου, έλαβε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δε θα στείλει και κάποιον από τους υπουργούς του, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

«Η προτεραιότητά μας είναι να απαντήσουμε στις προτεραιότητες των πολιτών, όχι η σαμπάνια με τους δισεκατομμυριούχους», ανέφερε κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα Daily Mail.

Ο Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το Νταβός όταν ήταν δήμαρχος του Λονδίνου (2008-2016) για να προσελκύσει επενδύσεις.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, μιλώντας στο BBC το 2013, είχε περιγράψει το φόρουμ του Νταβός, ως «μια πλειάδα από εγώ που περιλαμβάνει γιγαντιαία όργια αμοιβαίων εκθειασμών», είχε όμως προσθέσει πως «είναι πολύ σημαντικό, διότι συναντάτε εκεί ανθρώπους τους οποίους μπορείτε να παρακινήσετε να επενδύσουν».

Ο ηγέτης των Τόρις κατέγραψε μια συντριπτική νίκη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, με τη συνδρομή, κυρίως, των ψηφοφόρων από λαϊκές περιοχές που παραδοσιακά ψήφισαν υπέρ των Εργατικών. Ο Μπόρις Τζόνσον διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι ηγείται μιας «κυβέρνησης των πολιτών» με στόχο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Βρετανών σε ό,τι αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις υποδομές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.