ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Ρωσία τουρκική αντιπροσωπεία για Λιβύη και Συρία

17:09 - 18 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Στη Ρωσία τουρκική αντιπροσωπεία για Λιβύη και Συρία
Στη Μόσχα θα μεταβεί άμεσα τουρκική αντιπροσωπεία, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία, γνωστοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εμείς (με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν) δώσαμε εντολή στο πλαίσιο της οποίας ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας καθώς και εκπρόσωποι της κατασκοπείας και της εθνικής ασφάλειας σύντομα θα επισκεφθούν τη Μόσχα» δήλωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι «συμφωνήσαμε ότι θα συζητήσουν την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία».

Χθες το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι Πούτιν και Ερντογάν θα συζητήσουν το σχέδιο της Τουρκίας να παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης.

«Η Ρωσία υποστηρίζει οποιεσδήποτε προσπάθειες και μεμονωμένες χώρες σε ό,τι αφορά την εξεύρεση λύσεων στη λιβυκή κρίση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ερντογάν είχε την Κυριακή νέα συνάντηση με τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης Φάγεζ αλ Σάρατζ. Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για το ενδεχόμενο να στείλει η Τουρκία στρατεύματα στη Λιβύη.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:18 - 18 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.