ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικοινωνία Αναστασιάδη-Σίσι: Στο επίκεντρο η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

21:55 - 19 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Επικοινωνία Αναστασιάδη-Σίσι: Στο επίκεντρο η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης
Τηλεφωνική επικοινωνία μακράς διαρκείας είχαν το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα η παράνομη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και του επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, αφού καταδίκασε την εν λόγω συμφωνία λέγοντας ότι δεν παράγει τα οποιαδήποτε έννομα αποτελέσματα, συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που να παρεμποδίζουν την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υλοποίηση των προνοιών μιας παράνομης συμφωνίας.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θεωρεί πως τυχόν στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη δημιουργεί άμεσο κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συμφωνήθηκε περαιτέρω οι υπουργοί Εξωτερικών Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου να συντονίσουν τις δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν, προκειμένου να αποτραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:04 - 19 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.