ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινέζος χοιροτρόφος ξεπέρασε τον Μπέζος σε ανάπτυξη περιουσίας το 2019

10:35 - 20 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Κινέζος χοιροτρόφος ξεπέρασε τον Μπέζος σε ανάπτυξη περιουσίας το 2019
Ξεχωρίζει στον κατάλογο του Bloomberg Billionaires Index το γεγονός ότι η περιουσία που αυξήθηκε περισσότερο εντός του 2019, δεν είναι αυτή του Τζεφ Μπέζος της Amazon, αλλά ενός Κινέζου χοιροτρόφου.

Ειδικότερα, η καθαρή περιουσία του Τσιν Γινγκλίν, προέδρου της κινεζικής χοιροτροφικής επιχείρησης Muyuan Foodstuff Co., ανήλθε σε αστρονομικά επίπεδα μέσα στο 2019, φθάνοντας από τα 6,6 δισ. δολάρια στις αρχές του έτους στα 8,56 δισ. δολάρια σήμερα, σύμφωνα με τον Bloomberg Index.

Η έλλειψη χοιρινού κρέατος σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της επιδημίας αφρικανικής πανώλης στα κινεζικά χοιροστάσια - που έχασαν το ένα τρίτο της παραγωγής τους και οδήγησαν σε αύξηση της τιμής του κρέατος κατά 50% - επέτρεψε στον Τσιν Γινγκλίν να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων του, ιδίως στο δεύτερο μισό του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, το τρίτο τρίμηνο του 2019, τα κέρδη του 54χρονου επιχειρηματία, που ίδρυσε την εταιρεία του το 1992, αρχικά διαθέτοντας μόλις 22 χοίρους, αυξήθηκαν κατά 260% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2018, σημειώνεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο δεν περιέχει, όπως είναι φυσικό, όλους τους μεγιστάνες των εταιρειών τεχνολογίας αιχμής και μόδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.