ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αρκούδες διατηρούν το προβάδισμα στις αγορές

14:47 - 19 Ιουν 2007 | Ειδήσεις
Υποτονικό είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα συγκρατημένοι ενόψει της ανακοίνωσης για τις ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, αλλά και με την κλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών να αποτελεί ένα ακόμη «αγκάθι» για την πορεία των δεικτών. Μηδενική επιρροή στην πορεία των αμερικανικών μετοχών έχουν οι αποδόσεις των δεκαετούς διάρκειας ομολόγων, τα οποία παρέμειναν σταθερά στο 5,14%.

Από τη σκοπιά των επιχειρήσεων, στο επίκεντρο βρίσκεται η Yahoo, μετά την τοποθέτηση του Jerry Yang στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, καθώς και η Bayer, μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των εκτιμήσεών της για τα κέρδη των χρήσεων 2007 και 2009.

Στην αντίπερα όχθη, οι επενδυτές προβαίνουν σε  ήπιες ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, παρά το θετικό κλίμα που επικράτησε τις πρώτες ώρες των συνεδριάσεων.

Αρνητικό αντίκτυπο στην επενδυτική ψυχολογία είχε η ανακοίνωση από το ZEW Center, σύμφωνα με την οποία η επενδυτική εμπιστοσύνη σημείωσε απροσδόκητη υποχώρηση τον Ιούνιο στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Τα σκήπτρα της πτώσης κρατά ο κλάδος του λιανικού εμπορίου, με πρωταγωνίστρια την Tesco, τη μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ, μετά την ανακοίνωση πωλήσεων το α ΄ τρίμηνο που απογοήτευσαν τους αναλυτές, η οποία με τη σειρά της παρέσυρε και τους τίτλους των Marks & Spencer και Carrefour.

Εξαίρεση στον κλάδο η KarstadtQuelle, η οποία καταγράφει αξιόλογα κέρδη, καθώς ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να πουλήσει μετοχές στη μονάδα καταστημάτων.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα καθησυχαστικοί και θεωρούν ως φυσιολογική αντίδραση των επενδυτών να είναι λίγο περισσότερο επιφυλακτικοί.

Αντίθετα, σε θετικό έδαφος κινείταιγια δεύτερη ημέρα η μετοχή της Imperial Chemical Industries, μετά τις φήμες για βελτίωση της προσφοράς εξαγοράς της από την Akzo Nobel .

Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,18% στις 6,691.40 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 6.081,08 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,10%, ενώ ο Dax κινείται στις 8.030,43 μονάδες, καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,07%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.