ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πενταετής συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο

17:32 - 21 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Πενταετής συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο
Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε λεπτομέρειες για μία νέα συμφωνία μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ουκρανίας, δηλώνοντας ότι θα καταβάλει στο Κίεβο 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να επιλυθεί η μεταξύ τους νομική διαμάχη.

Η Gazprom ανακοίνωσε επίσης, ότι όπως συμφωνήθηκε χθες με την Ουκρανία, όλες οι διεκδικήσεις του Κιέβου, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις θα αποσυρθούν.

Σύμφωνα με την ρωσική εταιρία, η Ουκρανία αναμένεται να υπογράψει ένα νομικό διακανονισμό και να αποσύρει τις διεκδικήσεις της, πριν από την 29η Δεκεμβρίου.

Πενταετής ενεργειακή συμφωνία

Η νέα ενεργειακή συμφωνία της Ουκρανίας με την Ρωσία έχει πενταετή διάρκεια, αλλά εμπεριέχει πρόβλεψη για την χρονική παράταση της εφαρμογής της, για άλλη μία δεκαετία, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Ουκρανού υπουργού Ενέργειας Ολέξι Ορζέλ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπό το νέο πλαίσιο των συμφωνηθέντων με την Ρωσία, η ρήτρα μεταφοράς φυσικού αερίου θα αυξηθεί σε σύγκριση με το συμβόλαιο που βρίσκεται σε ισχύ και εκπνέει στο τέλος του 2019, ενώ δεν προσδιόρισε την αύξησή της.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 21 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.