ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Βίζες με ταχείες διαδικασίες για επιστήμονες και ερευνητές

13:59 - 23 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Βρετανία: Βίζες με ταχείες διαδικασίες για επιστήμονες και ερευνητές
Με ταχύ ρυθμό θα αυξήσει τον αριθμό των επιστημόνων που μπορούν να λάβουν βίζα η βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των σχεδίων να προσελκύσει περισσότερους ερευνητές στη μετά Brexit εποχή.

Ο αριθμός αυτών που μπορούν να λάβουν υποτροφίες, οι οποίες συχνά συνοδεύονται από ταχεία έγκριση βίζας θα αυξηθεί σε πάνω από 120 από 62, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, άρα χρειαζόμαστε ένα σύστημα μετανάστευσης που να προσελκύσει τα πιο λαμπρά μυαλά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε την έγκριση του Κοινοβουλίου για την συμφωνία του για το Brexit, δεσμεύθηκε τον Αύγουστο να χαλαρώσει τους κανόνες μετανάστευσης για τους επιστήμονες προκειμένου η χώρα να μπορέσει να αντιμετωπίσει την έλλειψή τους.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου, αν και αμέσως μετά θα ξεκινήσει μια 11μηνη, μεταβατική περίοδος με το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.