ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεντβέντεφ: Η κατασκευή του Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί

20:27 - 23 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Μεντβέντεφ: Η κατασκευή του Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί
Μήνυμα στις ΗΠΑ πως το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί παρά τις κυρώσεις, έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο των ΗΠΑ για την εθνική άμυνα (γνωστό ως NDAA), το οποίο περιλαμβάνει κυρώσεις κατά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Η Allseas, η ελβετική εταιρεία που εγκαθιστά τους αγωγούς, έχει ήδη αναστείλει τις εργασίες της.

«Όσον αφορά το Nord Stream 2, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν φυσικά πως θα το τελειώσουμε. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, υπολείπονται λίγα ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η ρωσική εταιρεία Gazprom έχει εναλλακτικές επιλογές του «πώς μπορούν να γίνουν όλα».

«Λοιπόν, μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο, δεν είναι μεγάλη υπόθεση, είναι θέμα μηνών. Δεν πρόκειται για καταστροφή, ειδικά αφού συμφωνήσαμε στη διαμετακόμιση φυσικού αερίου με την Ουκρανία», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Όσον αφορά την πρόσφατη συμφωνία με την Ουκρανία για τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου, ο πρωθυπουργός είπε ότι το σχετικό τιμολόγιο ήταν «ανθρώπινο» παρά τις προσπάθειες του Κιέβου.

«Εάν μας είχαν δώσει (υπερβολικά υψηλό) τιμολόγιο, δεν θα συμφωνούσαμε μαζί τους», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.