ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ευχές του Πάπα Φραγκίσκου για τα Χριστούγεννα

14:56 - 25 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Οι ευχές του Πάπα Φραγκίσκου για τα Χριστούγεννα
Έκκληση προς την ανθρωπότητα να αφήσει το φως των Χριστουγέννων να «διαπεράσει το σκοτάδι στις ανθρώπινες καρδιές», σκοτάδι που οδηγεί σε κοινωνική αδικία, ένοπλες συγκρούσεις και φόβο προς τους μετανάστες, απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Τα Χριστούγεννα μάς θυμίζουν ότι ο Θεός μας αγαπάει όλους, ακόμη και τους χειρότερους από εμάς. Για μένα, για σένα, για καθέναν από εμάς, λέει σήμερα: "Σε αγαπώ και θα σε αγαπώ πάντα» υπογράμμισε ο 83χρονος ποντίφικας.

Στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του «προς την πόλη και τον κόσμο»(Urbi et Orbi) ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση για ειρήνη στους Αγίους Τόπους, Συρία, Λίβανο, Υεμένη, Ιράκ, Βενεζουέλα, Ουκρανία και ορισμένες αφρικανικές χώρες όπου μαίνονται συγκρούσεις.

Το βασικό νόημα της ομιλίας του προς τους χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ενώ εκατομμύρια ανά τον κόσμο παρακολουθούσαν από τους δέκτες τους, ήταν ότι η αλλαγή αρχίζει από την καρδιά. «Υπάρχει σκοτάδι στην καρδιά των ανθρώπων, όμως το φως των Χριστουγέννων είναι μεγαλύτερο.. υπάρχει σκότος στις γεωπολιτικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές συγκρούσεις, όμως λαμπρότερο είναι το φως των Χριστουγέννων», ανέφερε ο ποντίφικας στο έβδομο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.