ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Δεν έχει καμία δουλειά η Ελλάδα με τη Λιβύη

17:43 - 25 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Δεν έχει καμία δουλειά η Ελλάδα με τη Λιβύη
Στα μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Τυνησία, όπου συναντήθηκε με τον Τυνήσιο ομόλογό του, Καΐς Σαγιέντ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο ανδρών και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί ξανά στο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Λιβύη, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση της Ελλάδας. 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν μετά από σχετική ερώτηση σημείωσε ότι το κείμενο των μνημονίων έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο» σε αυτή τη συμφωνία.

«Υπάρχει ένας αυξημένος ενθουσιασμός για τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε βάρος της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Αλήθεια, τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν έχει καμία δουλειά με την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Η Λιβύη και η Τουρκία έχουν συγκεκριμένη σύνδεση μεταξύ τους, οι δυο χώρες έχουν δικαιοδοσία στην περιοχή αυτή», ανέφερε συγκεκριμένα ο Ερντογάν και ξεκαθάρισε ότι, παρά τις αντιδράσεις, η συμφωνία με τη Λιβύη θα ισχύσει κανονικά.

Κατάπαυση πυρός στη Λιβύη το συντομότερο

Ο ίδιος τόνισε ότι πιστεύει πως η Τυνησία θα μπορούσε να έχει «πολύτιμη και εποικοδομητική συμβολή» για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Η κρίση στη Λιβύη, είπε, επηρεάζει ότι μόνο την ίδια τη χώρα αλλά και τις γειτονικές της, όπως την Τυνησία.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Ερντογάν ήταν αιφνιδιαστική και ο σκοπός της επίσκεψης αυτής, που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, δεν διευκρινίστηκε από την τουρκική προεδρία. Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ξένος ηγέτης στην Τυνησία μετά την εκλογή του Σαγιέντ στην προεδρία, τον Οκτώβριο, μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:06 - 25 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.