ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκατοντάδες μετανάστες διασώθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων στην Ισπανία

20:21 - 25 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Εκατοντάδες μετανάστες διασώθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων στην Ισπανία
Περίπου 200 μετανάστες, άνδρες γυναίκες και παιδιά, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη με βάρκες, διέσωσε η ισπανική ακτοφυλακή ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, εντοπίστηκαν τρεις λέμβοι που μετέφεραν οκτώ, εννέα και δέκα ανθρώπους, στη θαλάσσια περιοχή των επαρχιών Μούρθια και Καρθαγένης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισπανικής υπηρεσίας θαλάσσιας διάσωσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλοι 11 άνθρωποι διασώθηκαν στα στενά του Γιβραλτάρ και μεταφέρθηκαν στη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στο βόρειο Μαρόκο. Άλλοι 61 μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στα νησιά Ζαφαρίν, στα ανοιχτά των μαροκινών αρχών, ενώ άλλοι τόσοι έφτασαν στο νησί Αλμποράν. Οι πρώτοι μεταφέρθηκαν στη Μελίλα και οι δεύτεροι στο λιμάνι Μοτρίλ της Ισπανίας.

Η ακτοφυλακή διέσωσε επίσης, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, άλλους 22 ανθρώπους που επιχειρούσαν να φτάσουν στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, στον Ατλαντικό.

Το 2019, τουλάχιστον 1.246 μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.