ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία στο Καζακστάν: Συνετρίβη αεροσκάφος της Bek Air

10:24 - 27 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Τραγωδία στο Καζακστάν: Συνετρίβη αεροσκάφος της Bek Air
Επιβατικό αεροσκάφος Fokker-100 της εταιρείας Bek Air, που θα εκτελούσε πτήση από την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν, συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του πάνω ένα τοιχίο από μπετόν και κατόπιν διαπέρασε διώροφο κτίριο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, κατά τον ακόμη προσωρινό απολογισμό των αρχών του Καζακστάν.

Το αεροσκάφος, με 95 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος, κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων της, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Νωρίτερα, οι υπηρεσίες του αεροδρομίου ανακοίνωσαν πως υπάρχουν επιζώντες και ότι επιτόπου επιχειρούν ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Κατά τον Τλεχάν Αμπιλντάγεφ, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, «δεκάδες άνθρωποι πέθαναν επιτόπου» και άλλος «ένας υπέκυψε στο νοσοκομείο» που διακομίστηκε.

Οι δημοτικές αρχές στην Αλμάτι έκαναν νωρίτερα λόγο για άλλους 16 ανθρώπους που εισήχθησαν σε «εξαιρετικά κρίσιμη» κατάσταση σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάμεσα στα θύματα που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία είναι οκτώ παιδιά με «πολλαπλούς τραυματισμούς».

Ο διεθνής αερολιμένας της πόλης δημοσιοποίησε μέσω Facebook έναν ακόμα προκαταρκτικό κατάλογο με τα ονόματα 60 ανθρώπων που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία. Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει εάν ανάμεσα στα θύματα είναι και κάτοικοι της περιοχής.

Το Fokker-100, που παρήγαγε η ομώνυμη γερμανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ως την πτώχευσή της, έχασε ύψος αμέσως μετά την απογείωση, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας. Θα εκτελούσε πτήση προς τη Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας.

Το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι πτήσεις με αεροσκάφη Fokker-100 μετά το δυστύχημα, ενώ οι αρχές το Καζακστάν ανακοίνωσαν την αναστολή της λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας Bek Air, έως ότου διαλευκανθούν τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:58 - 27 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.