ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλιππίνες: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Φανφόν

10:08 - 27 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Φιλιππίνες: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Φανφόν
Στους 28 έφτασαν οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Φανφόν από τις Φιλιππίνες την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα οι αρχές, οι οποίες φοβούνται ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 16 νεκρούς. Ο απολογισμός επικαιροποιήθηκε, αφού οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν σε πιο απομακρυσμένα νησιά, σε αρκετά από τα οποία ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και η σύνδεση στο Διαδίκτυο.

«Είναι πιθανό ο απολογισμός να είναι ακόμη βαρύτερος», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Μαρκ Τίμπαλ, διευκρινίζοντας ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι αγνοούνται.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας που πνίγηκαν, ένας αστυνομικός που έπαθε ηλεκτροπληξία από την πτώση γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος την ώρα που έκανε περιπολία και ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από φοίνικα. Ο τυφώνας χάλασε τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων, όπου το 80% των ανθρώπων είναι καθολικοί.

Πολλοί άνθρωποι που ζουν σε παραθαλάσσιες περιοχές ή σε μέρη που πλημμυρίζουν είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα σε καταφύγια που δημιουργήθηκαν, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Φανφόν, που στις Φιλιππίνες είχε το όνομα «Ούρσουλα», ήταν ο 21ος κυκλώνας που πλήττει το αρχιπέλαγος μέσα στο 2019. Ακολούθησε την ίδια πορεία με τον υπερτυφώνα Χαγιάν, τον πιο καταστροφικό που έχει πλήξει τις Φιλιππίνες εξαιτίας του οποίου το 2013 σκοτώθηκαν και αγνοούνται περισσότεροι από 7.300 άνθρωποι.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:25 - 27 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.