ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καζακστάν: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας

14:56 - 27 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Καζακστάν: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας
Τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στο Καζακστάν, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 54, οι δέκα από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, αναζητούν οι αρχές της χώρας.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Bek Air συνετρίβη τα ξημερώματα της Παρασκευής λίγα λεπτά μετά την απογείωση από το Αλμάτι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, αφού προσέκρουσε σε φράχτη και ένα διώροφο κτίριο. 

Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρομάν Σκλιάρ οι αρχές εξετάζοντας τα αίτια της συντριβής, εστιάζουν στο ανθρώπινο λάθος ή στην τεχνική βλάβη. 

Οπως πρόσθεσε ο Σκλιάρ η ουρά του αεροπλάνου χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο στη διάρκεια της απογείωσης κάτι που μαρτυρά τη δυσκολία που αντιμετώπισε το αεροσκάφος να απογειωθεί. «Αρχικά το αριστερό φτερό τραντάχθηκε πολύ δυνατά και στη συνέχεια το δεξί. Το αεροπλάνο συνέχισε να κερδίζει ύψος, μετά τρανταζόταν αρκετά και τελικά κατέπεσε», δήλωσε στο AP μέσω τηλεφώνου ένας από τους επιζώντες ο Ασλάν Ναζαραλίγιεφ. 

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πριν την πτήση ο πάγος είχε απομακρυνθεί από το αεροπλάνο, ωστόσο ο Ναζαραλίγιεφ θυμάται ότι τα φτερά ήταν καλυμμένα με πάγο και οι επιβάτες που έκαναν χρήση των εξόδων κινδύνου γλιστρούσαν και έπεφταν. 

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί πριν από 23 χρόνια και η τελευταία πιστοποίηση που είχε λάβει ήταν τον Μάιο. Η εταιρεία που το κατασκεύασε χρεοκόπησε το 1996 και η παραγωγή του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους διεκόπη τον επόμενο χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 27 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.