ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Άγκυρα στέλνει μισθοφόρους της Συρίας στη Λιβύη

15:12 - 27 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Η Άγκυρα στέλνει μισθοφόρους της Συρίας στη Λιβύη
Ορισμένες από τις μισθοφορικές οργανώσεις που χρησιμοποίησε η Άγκυρα στην επέμβαση στη Συρία πρόκειται να σταλούν στη Λιβύη, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Middle East Eye. Πολλοί εξ αυτών είναι μέλη του λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Στρατού», που εμφανίζονται ως συνεχιστές της εξέγερσης κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης υπέβαλε επίσημο αίτημα στην Τουρκία για την παροχή στρατιωτικής στήριξης, με στόχο να αποκρούσει την επίθεση των ανατολικών δυνάμεων για την κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπως γνωστοποίησε το βράδυ της Πέμπτης αξιωματούχος από την Τρίπολη.

Ταυτόχρονα και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα (SOHR) υποστηρίζει πως η Τουρκία στρατολογεί στην Συρία μισθοφόρους τζιχαντιστές για να πολεμήσουν στην Λιβύη.

Όπως αναφέρει το SOHR, υποστηριζόμενες από την Τουρκία ομάδες τζιχαντιστών έχουν ανοίξει τέσσερα κέντρα στρατολόγησης στην περιοχή του Αφρίν, βόρεια από το Χαλέπι. Το Παρατηρητήριο υποστηρίζει πως κατέγραψε δεκάδες άτομα που πηγαίνουν στα κέντρα για να καταταγούν και να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις στη Λιβύη, υπό την «προστασία» της Τουρκίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.