ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε απεργιακό κλοιό παραμένει η Γαλλία

16:31 - 27 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Σε απεργιακό κλοιό παραμένει η Γαλλία
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία συνεχίζονται ακόμη και εν μέσω των γιορτών, ενώ ο Ιανουάριος αναμένεται επίσης δύσκολος με μαζική απεργία να σχεδιάζεται ήδη για τις 9 Ιανουαρίου.

Εικοστή τρίτη ημέρα απεργιών στη Γαλλία και από τα ύψη του πύργου της Μπεργκασόν, το θέρετρο στη Μεσόγειο όπου βρίσκεται για τις γιορτές ο πρόεδρος, ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν έχει παρά να διαπιστώσει ότι η έκκλησή του για μια ανάπαυλα ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Οι απεργοί όχι μόνο δεν την έλαβαν υπόψιν, αντίθετα δραστηριοποιούνται για την εξασφάλιση των υλικών μέσων που θα τους επιτρέψουν τη συνέχιση των απεργιών, παρά τους ακρωτηριασμένους μισθούς.

«Πρωτοφανές κλίμα αλληλεγγύης»

Σημαντικό εργαλείο για τον αγώνα αποδεικνύεται, όπως σημειώνει η DW, η δημιουργία διαδικτυακών ταμείων για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους απεργούς.  Ένα από τα πιο ριζοσπαστικά συνδικάτα, το συνδικάτο των σιδηροδρομικών CGT ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το δικό του διαδικτυακό ταμείο για τις απεργίες έχει ήδη συγκεντρώσει πλέον του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

«Εχουμε ένα πρωτοφανές κλίμα αλληλεγγύης, γύρω στις 15000 άτομα έχουν ήδη κινητοποιηθεί με δωρεές 70 ευρώ κατά μέσο όρο», δήλωσε ο υπεύθυνος του συνδικάτου Ρομέν Αλτμάν. Πολλά άτομα συνόδευσαν τη δωρεά τους με μηνύματα λέγοντας ότι μη έχοντας τα ίδια τη δυνατότητα να απεργήσουν συμμετέχουν με τον τρόπο αυτό στην κινητοποίηση.

«Πρωτόγνωρο» σημειώνει ο Ρομέν Αλτμάν. «Είναι μια νέα μορφή αγώνα, μια συμμετοχή στην κινητοποίηση χωρίς απεργία». Ο Ιανουάριος αναμένεται ωστόσο σκληρός με μαζική διαδήλωση στις 9 του μήνα και επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τη γαλλική κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.