ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σομαλία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

12:02 - 28 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Σομαλία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου
Τουλάχιστον 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, έπειτα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε φυλάκιο ελέγχου σε πολυσύχναστο προάστιο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Τουλάχιστον 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση, η οποία έχει προκαλέσει επίσης τον τραυματισμό πολλών άλλων, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. «Έως τώρα έχουν μεταφερθεί 61 νεκροί και άλλοι 51 τραυματίες. Υπάρχουν όμως κι άλλες απώλειες κι ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί», τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν Χάτζι Άντεν, επικεφαλής δικτύου ασθενοφόρων.

Η έκρηξη στο παγιδευμένο αυτοκίνητο ήταν τόσο ισχυρή, ώστε κατέστρεψε ολοκληρωτικά κι ένα λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές κολεγίου, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ακόμα ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Μέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 28 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.