ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν έκανε test-drive στο πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο (video)

13:17 - 28 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Ο Ερντογάν έκανε test-drive στο πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο (video)
Το πρώτο αυτοκίνητο που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Τουρκία παρουσιάστηκε την Παρασκευή, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετέχει στην εκδήλωση και να κάνει το test drive.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Τουρκίας ονομάζεται Turkey's Automobile Initiative Group (TOGG), συστήθηκε στα μέσα του 2018 από πέντε βιομηχανικούς ομίλους: τον όμιλο Anadolu, τον BMC, τον όμιλο Kok, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Turkcell και τη Zorlu Holding, μητρική της εταιρίας κατασκευής τηλεοράσεων Vestel.

Η παρουσίαση του νέου αυτοκινήτου ήταν εντυπωσιακή. Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παράγει έως 175.000 οχήματα ετησίως στο πλαίσιο του σχεδίου της για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξ ολοκλήρου στη χώρα, που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο Ερντογάν, προσελκύοντας επενδύσεις 22 δισ. λιρών (3,7 δισ. δολαρίων) σε βάθος 13 ετών.

suv

Το σχέδιο για την παραγωγή αυτοκινήτου αποκλειστικά εγχώριας κατασκευής είναι εδώ και πολύ καιρό στόχος του Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ προκειμένου η χώρα να εμφανιστεί ως σημαντική οικονομική δύναμη των αναδυόμενων αγορών.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσίασης, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι η Τουρκία στοχεύει όχι μόνο να πουλήσει το αυτοκίνητο στην εγχώρια αγορά, άλλα θέλει να αναδειχθεί σε διεθνές μπραντ, αρχής γενομένης από την Ευρώπη.

sedan

Μετά την ομιλία του, ένα κόκκινο μοντέλο SUV του οχήματος και ένα γκρι σεντάν αναδύθηκαν στη σκηνή, φέροντας το σήμα TOGG, της κοινοπραξίας που θα τα κατασκευάζει.

Ο Ερντογάν οδήγησε το αυτοκίνητο και πόσταρε περηφανος το σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.