ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκική Βουλή: Τρέχει τις διαδικασίες για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

13:45 - 28 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Τουρκική Βουλή: Τρέχει τις διαδικασίες για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη
Σε επίσπευση των διαδικασιών εισαγωγής στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα προβλέπει την αποστολή στρατευμάτων στην Τρίπολη προχωρεί ο Ερντογάν.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε ενημερωτικό κείμενο που απεστάλη από την κοινοβουλευτική προεδρία του ΑΚΡ προς τους βουλευτές του κόμματος αναφέρεται ότι “στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με τη Λιβύη ενδέχεται τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου του 2019 να υποβληθεί στη βουλή το υπόμνημα για τη Λιβύη και μπορεί την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 στις 14.00 να συγκληθεί Γενική Συνέλευση της βουλής προς συζήτηση”.

«Παρακαλούμε όλους τους βουλευτές μας να διευθετήσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους και να είναι έτοιμοι να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση την ημέρα και ώρα που θα οριστεί», αναφέρεται στο ενημερωτικό κείμενο.

Συγκεκριμένα η ειδοποίηση αναφέρει:

«Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τη Λιβύη, το αίτημα της λιβυκής Βουλής αναμένεται να έρθει στην Εθνοσυνέλευση τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και η κοινοβουλευτική ομάδα να συγκληθεί στις 2:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου. Επομένως θα πρέπει όλοι οι βουλευτές να προσαρμόσουν αναλόγως το πρόγραμμά τους και να έτοιμοι να παρουσιαστούν στην ημέρα και την ημερομηνία που θα οριστεί».

Λιβύη: Όλο και πιο κοντά στο κέντρο της Τρίπολης ο Χαφτάρ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στο μεταξύ οι επιχειρήσεις του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στη Λιβύη, οι δυνάμεις του οποίου ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής πως πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στο κέντρο της Τρίπολης.

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε πως η Άγκυρα «θα ανταποκριθεί στο αίτημα» για αποστολή στρατιωτικής ενίσχυσης, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει παρέμβαση, με την επίσκεψη που έχει προγραμματίσει να κάνει στη Λιβύη ο ύπατος εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ στις αρχές Ιανουαρίου, μαζί με υπουργούς Εξωτερικών άλλων μεγάλων δυνάμεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.