ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία προς Ερντογάν: Δεν θα δεχθούμε στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη

18:11 - 28 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Ιταλία προς Ερντογάν: Δεν θα δεχθούμε στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη
Σκληρή προειδοποίηση στην Τουρκία να αποφύγει στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία απευθύνει η Ιταλία.
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε στρατιωτική κλιμάκωση στη Λιβύη» διεμήνυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης, τελευταίας συνέντευξης Τύπου του έτους που παραχώρησε το Σάββατο στη Ρώμη.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα μίας τουρκικής στρατιωτικής ενέργειας στη Λιβύη προς υποστήριξη των δυνάμεων του Σάρατζ, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ένας πόλεμος δι΄ αντιπροσώπων (proxy war) θα επιδείνωνε τις «απίστευτες διασπάσεις» που υπάρχουν στην περιοχή αντί «να προαγάγει τη σταθερότητα» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε καμία στρατιωτική κλιμάκωση».

«Μια τουρκική παρέμβαση - είπε ο Κόντε - θα είχε ως αποτέλεσμα μια απίστευτη κλιμάκωση στην περιοχή με συνέπεια να υπάρξουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων και κανένας νικητής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός.
 
«Κάλεσα τον πρόεδρο Ερντογάν να μην προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, διοτι αυτό δεν θα εξισορροπούσε τις εμπλεκόμενες δυνάμεις, αλλά θα οδηγούσε σε τεράστια κορύφωση της έντασης », δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:44 - 28 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.