ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σομαλία: Εκατόμβη νεκρών από την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος

19:39 - 28 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Σομαλία: Εκατόμβη νεκρών από την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος
Ολοένα και πιο δραματικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από τη Σομαλία, αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα της χώρας, Μογκαντίσου. Πλέον, τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για εκατόμβη νεκρών.

Περίπου 100 είναι οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Τώρα, έχουμε περίπου 100 νεκρούς από την τρομακτική επίθεση,” δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Αχμέτ Μπασάν.

Στο νοσοκομείο Shafi επιβεβαιώθηκαν άλλοι οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Από το νοσοκομείο Medina έχουν αναφερθεί 73 νεκροί.

Υπάρχουν κι άλλα νοσοκομεία που έχουν δεχθεί τόσο νεκρούς, όσο και τραυματίες από την αιματηρή επίθεση, σύμφωνα με τον Μπασάν.

Η έκρηξη στο παγιδευμένο αυτοκίνητο ήταν τόσο ισχυρή, ώστε κατέστρεψε ολοκληρωτικά κι ένα λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές κολεγίου, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ακόμα ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Μέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.