ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πατέρας της Γκρέτα Τούνμπεργκ ανησυχεί για την κόρη του

15:07 - 30 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Ο πατέρας της Γκρέτα Τούνμπεργκ ανησυχεί για την κόρη του
Ο πατέρας της Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί από αρκετό κόσμο επειδή θεωρείται πως έχει παρακινήσει ο ίδιος την κόρη του στον ακτιβισμό. Ωστόσο, ο Σβάντε Τούνμπεργκ το διαψεύδει και μάλιστα δηλώνει πως ανησυχεί ιδιαίτερα για την κόρη του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC δεν κρύβει τις ανησυχίες του. Βέβαια αναγνωρίζει ότι η κόρη του είναι πολύ περισσότερο ευτυχισμένη από τη μέρα που αποφάσισε να αναλάβει ενεργό ρόλο για την προστασία του περιβάλλοντος. Ωστόσο σημειώνει πως δεν είναι καθόλου σύμφωνος με το γεγονός ότι η κόρη του απέχει από τα μαθήματά της τόσο συχνά, ενώ εξηγεί ότι αυτό που τον ανησυχεί κυρίως είναι το «μίσος» με το οποίο βρίσκεται ατιμέτωπη.

Η ίδια η νεαρή ακτιβίστρια, η οποία προτάθηκε φέτος για το Νόμπελ Ειρήνης, δεν πτοείται από τις αντίθετες φωνές. Για την ακρίβεια, δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να τις ακούσει, ακόμη και αν πρόκειται για τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας μάλιστα στο BBC, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι ακόμη και αν είχε συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη θα ήταν χάσιμο χρόνου. «Αν τον είχα μπροστά μου, δεν θα του έλεγα μάλλον τίποτα», σημείωσε η Τούνμπεργκ για να εξηγήσει ευθύς αμέσως ότι είναι σίγουρη πως ο Αμερικανός πρόεδρος ούτως ή άλλως δεν θα έδινε καμία σημασία στα λόγια της, όπως ακριβώς «δεν ακούει τους επιστήμονες και τους ειδικούς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.