ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τουρκική Βουλή το νομοσχέδιο για αποστολή στρατού στη Λιβύη

18:11 - 30 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Η Τουρκία προχωρά ακάθεκτη στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, με τις νομοθετικές διαδικασίες να "τρέχουν" στη γειτονική χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η τουρκική προεδρία διαβίβασε τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο για εξέταση νομοσχέδιο που επιτρέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών στη Λιβύη. ο νομοσχέδιο αυτό, το οποίο υπογράφεται από τον αρχηγό του κράτους Ταγίπ Ερντογάν, εστάλη στην προεδρία του κοινοβουλίου, ενώ θα ακολουθήσει την Πέμπτη έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας για να συζητηθεί, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Τσαβούσογλου, έκανε τη δήλωση αυτή μετά από συνάντηση με ηγέτες της αντιπολίτευσης, από τους οποίους ζήτησε να υποστηρίξουν την πρόταση. Από την πλευρά του, πάντως, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας εξήγησε στην αντιπολίτευση πως «χρειαζόμαστε αυτήν την κίνηση, καθώς προστατεύει τα εθνικά μας συμφέροντα από τις απειλές στη Λιβύη και την ευρύτερηπεριοχή και ενισχύει τις προσπάθειές μας για να πετύχουμε μια διαρκή ειρήνη μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας στη χώρα αυτή».

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η πρόταση θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο υπό το φως του αιτήματος της κυβέρνησης της Λιβύης που έχει αναγνωριστεί από το ΟΗΕ για στρατιωτική βοήθεια.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έμαθε «ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει στο κοινοβούλιο με την υπογραφή του προέδρου μας».
Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 30 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.