ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Υψηλότερους φόρους για τράπεζες και πετρελαϊκές προωθεί ο Σάντσεθ

22:49 - 30 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Ισπανία: Υψηλότερους φόρους για τράπεζες και πετρελαϊκές προωθεί ο Σάντσεθ
Υψηλότερη φορολόγηση των τραπεζών και αύξηση του φορολογικού βάρους για τους πλούσιους Ισπανούς υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, κατά την παρουσίαση της συμφωνίας συνασπισμού με το κόμμα των Podemos.

Οι υψηλότεροι φόροι αφορούν τους Ισπανούς με ετήσιο εισόδημα άνω των 130.000 ευρώ, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωπες με ελάχιστο συντελεστή φορολογίας 15%. O φόρος αυξάνεται στο 18% για τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού θα επιδιώξει, επίσης, να ανακαλέσει ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που είχαν εφαρμοσθεί το 2012 και που αφορούσαν την αγορά εργασίας.

Οι ανακοινώσεις καταδεικνύουν ότι ο Σάντσεθ εμφανίζεται αρκετά σίγουρος πως βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον σχηματισμό κυβέρνησης και ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξη που χρειάζεται για να αναλάβει δεύτερη θητεία. Εάν το πετύχει, ο 47χρονος Σοσιαλιστής θα ηγηθεί της πρώτης κυβέρνησης συνασπισμού της Ισπανίας από την εποχή της δεκαετίας του ΄30.

Ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού ενδεχομένως να επιφέρει θετικές αλλαγές στο κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα της Ισπανίας. «Οι κυβερνήσεις συνασπισμού αποτελούν μέρος αυτής της νέας κανονικότητας που θα πρέπει να αποδεχθούμε», δήλωσε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη και πρόσθεσε ότι «Αυτή η συμφωνία είναι μια ευκαιρία να δοθεί νέα πολιτική ώθηση στη χώρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:15 - 30 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.