ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χονγκ Κονγκ: Πρωτοχρονιάτικες διαδηλώσεις με σύνθημα «Επιμείνετε το 2020»

14:15 - 31 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Χονγκ Κονγκ: Πρωτοχρονιάτικες διαδηλώσεις με σύνθημα «Επιμείνετε το 2020»
Οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησαν σήμερα διαδηλώσεις γύρω από την πόλη με τις οποίες θα «υποδεχτούν» το Νέο Έτος και κάλεσαν τους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα για την δημοκρατία μέσα στο 2020, την ώρα που η αστυνομία ετοιμάζεται να αναπτύξει περισσότερους από 6.000 αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές κλήθηκαν να φορούν μάσκες στη σημερινή διαδήλωση που έχει ως σύνθημά της το «Μη ξεχνάτε το 2019-Επιμείνετε το 2020», σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ένα μήνυμά της για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς που μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο, η επικεφαλής της πρώην βρετανικής αποικίας Κάρι Λαμ είπε ότι «οι περισσότεροι από έξι μήνες αναταραχών στο Χονγκ Κονγκ έχουν προκαλέσει θλίψη, ανησυχία, απογοήτευση και οργή. Ας ξεκινήσουμε το 2020 με μια νέα απόφαση, να αποκαταστήσουμε την τάξη και την αρμονία στην κοινωνία. Κι έτσι να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και πάλι, μαζί».

«Ο λαός του Χονγκ Κονγκ έχει επιλύσει πολλές δυσκολίες στο παρελθόν. Με αποφασιστικότητα και σοφία θεωρώ ότι μπορούμε για μια ακόμη φορά να ξεπεράσουμε τις σημερινές μας προκλήσεις και να ξαναχτίσουμε το Χονγκ Κονγκ», συμπλήρωσε, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα σε περιοχές μεταξύ των οποίων και η συνοικία Λαν Κουέι Φονγκ, όπου πραγματοποιούνται τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι και στο γραφικό Βικτόρια Χάρμπορ, καθώς και σε δημοφιλή εμπορικά κέντρα.

Μια φιλοδημοκρατική πορεία διαμαρτυρίας για την 1η Ιανουαρίου έλαβε την άδεια της αστυνομίας και θα ξεκινήσει από ένα μεγάλο πάρκο στην εμπορική περιοχή Κοζγουέι Μπέι για να καταλήξει στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία.

Οι διοργανωτές, το Μέτωπο για τα Πολιτικά Δικαιώματα του Ανθρώπου, βρίσκονται πίσω από τις ειρηνικές διαδηλώσεις του Ιουνίου που συγκέντρωσαν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και στις αρχές Δεκεμβρίου το Μέτωπο οργάνωσε μια άλλη ογκώδη διαδήλωση, που σύμφωνα με το ίδιο, συγκέντρωσε περίπου 800.000 ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι διαδηλωτές και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν ασκήσει κριτική εις βάρος της αστυνομίας για χρήση υπερβολικής βίας στη διαχείριση των διαδηλώσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.