ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη αναβάλλει όλες τις δραστηριότητές της

21:55 - 01 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη αναβάλλει όλες τις δραστηριότητές της
Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ανακοίνωσε σήμερα πως αναβάλλονται κάθε τύπου προξενικές δραστηριότητες, μία ημέρα μετά την εισβολή παραστρατιωτικών οργανώσεων και οπαδών τους στην περίμετρό της, βάζοντας φωτιές, πετώντας πέτρες και σπάζοντας κάμερες ασφαλείας.

«Ένεκα των επιθέσεων παραστρατιωτικών στο συγκρότημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, όλες οι δημόσιες προξενικές εργασίες έχουν αναβληθεί μέχρι νεωτέρας. Έχουν ακυρωθεί όλα τα μελλοντικά ραντεβού και οι Αμερικανοί πολίτες έχουν ειδοποιηθεί να αποφεύγουν όποια προσέγγισή τους στην πρεσβεία», τονίζεται σε διπλωματική ανακοίνωση, όπως αναφέρεται στο ΑΜΠΕ.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός, όλα τα μέλη των παραστρατιωτικών ομάδων κι οι υποστηρικτές τους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν εναντίον των αεροπορικών επιδρομών από τις ΗΠΑ στο Ιράκ, αποχώρησαν από την περίμετρο της αμερικανικής πρεσβείας.

«Όλοι οι διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει, οι σκηνές αφαιρέθηκαν και όποιες άλλες μορφές διαδήλωσης τερματίσθηκαν και οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ασφάλισαν την περίμετρο της πρεσβείας», σημειώνεται στη διπλωματική ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:37 - 01 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.