ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο

08:08 - 02 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Αναβλήθηκε η επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο
Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ και την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ώθησε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο στην απόφαση να αναστείλει τη διπλωματική περιοδεία του, κατά την οποία θα επισκεπτόταν και την Κύπρο.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ «απαιτείται να παραμείνει στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του  εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Όρταγκους

Σε αυτήν προστίθεται πως ανεστάλη το πλήρες πρόγραμμα της διπλωματικής περιοδείας του Πομπέο, που περιελάμβανε επίσης την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν. Πλέον το χρονοδιάγραμμα της περιοδείας του θα επαναπροσδιορισθεί.

Η περίπτωση της Ουκρανίας

Η επίσκεψη του Πομπέο την Παρασκευή στο Κίεβο αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, έπειτα από την παραπομπή για καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της φερόμενης παρέμβασής του στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζιελενσκι για να τον εξυπηρετήσει στους στόχους του ενόψει των φετινών εκλογών στις ΗΠΑ.

Ο Πομπέο επρόκειτο να έχει συζητήσεις κυρίως με τον Ζιελένσκι.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:24 - 02 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.