ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστρία: Συμφωνία Συντηρητικών - Πρασίνων για σχηματισμό κυβέρνησης

09:42 - 02 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Αυστρία: Συμφωνία Συντηρητικών - Πρασίνων για σχηματισμό κυβέρνησης
Τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού ανάμεσα στο αυστριακό συντηρητικό κόμμα του ÖVP και τους Πράσινους ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

O Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «εξαίρετη» συμφωνία που συνήψε με τους Πράσινους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, επιστέφοντας τις διαπραγματεύσεις τους, που «δεν ήταν εύκολες», όπως είπε, ανάμεσα «σε δύο πολύ διαφορετικά κόμματα».

«Κατορθώσαμε εν τέλει να συμπτύξουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει από δύο κόσμους», δήλωσε ο Κουρτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη, στο πλευρό του ηγέτη των Πρασίνων Βέρνερ Κόγκλερ, που για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα μετέχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Από την πλευρά του, ο Κόγκλερ - ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα αντι-καγκελάριου - εξέφρασε τη χαρά του που οι δύο παρατάξεις κατόρθωσαν «να ρίξουν γέφυρες» για το «καλό της Αυστρίας».

Στις πρόσφατες εκλογές το κόμμα του Κουρτς νίκησε με ποσοστό 37,% όμως δεν κατέκτησε την αυτοδυναμία και μπήκε σε διαπραγματεύσεις για να βρει κυβερνητικό εταίρο.

Οι Πράσινοι κατετάγησαν τέταρτοι με ποσοστό 13,9%.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:59 - 02 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.