ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία στέλνει στρατό στη Λιβύη με τη...βούλα της Εθνοσυνέλευσης

17:57 - 02 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Η Τουρκία στέλνει στρατό στη Λιβύη με τη...βούλα της Εθνοσυνέλευσης
Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το απόγευμα της Πέμπτης την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Έπειτα από μία διαδικασία εξπρές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέτυχε το σκοπό του και η Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η... εκστρατεία της Τουρκίας στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την Hurriyet, η εξουσιοδότηση προβλέπει την ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων για ένα χρόνο στη Λιβύη, λόγω των εξελίξεων στην χώρα που απειλούν τα συμφέροντα της Άγκυρας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών επιχειρήσεων στη χώρα και των τουρκικών σκαφών που πλέουν στη Μεσόγειο.
 
Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία κινήθηκε άρον-άρον και πιο γρήγορα απ' ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το ψήφισμα που κατατέθηκε στην τουρκική Βουλή αναφέρει πως στη Λιβύη απειλούνται τα συμφέροντα της Τουρκίας και γι' αυτό πρέπει να μεταβούν στρατεύματα.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) στήριξαν το νομοσχέδιο, ενώ το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το κόμμα İYİ και το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) το καταψήφισαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.