ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάιντμαν προς τράπεζες: Βρείτε εναλλακτικές λύσεις απέναντι στο Libra

20:06 - 02 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Βάιντμαν προς τράπεζες: Βρείτε εναλλακτικές λύσεις απέναντι στο Libra
Κάλεσμα στις τράπεζες να δημιουργήσουν φθηνότερα και ταχύτερα συστήματα μεταβίβασης χρημάτων για την αντιμετώπιση εναλλακτικών λύσεων, όπως το ψηφιακό νόμισμα Libra του Facebook, απηύθυνε ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank), Γιένς Βάιντμαν.

Ο ισχυρός άνδρας της Bundesbank τόνισε ότι «δεν υφίσταται επιτακτική ανάγκη για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναπτύξει το δικό της ψηφιακό νόμισμα».«Δεν είμαι υπέρ της άμεσης ανταπόκρισης και της εξεύρεσης λύσεων», δήλωσε ο κ. Βάιντμαν - που συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ- σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt». «Σε μια οικονομία της αγοράς, εξαρτάται από τις ίδιες τις εταιρείες να αναπτύξουν προϊόντα που πληρούν τις ανάγκες των πελατών», πρόσθεσε.

Ο Βάιντμαν έχει επανειλημμένως χτυπήσει το «καμπανάκι» απέναντι στα ψηφιακά νομίσματα του ιδιωτικού τομέα και οι δηλώσεις του αντηχούν προβληματισμούς και άλλων αξιωματούχων της Ευρώπης και των ΗΠΑ για το Libra, ένα ψηφιακό νόμισμα που βρίσκεται στα «σκαριά» και υποστηρίζεται από πολλαπλά εθνικά νομίσματα.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως και ο απερχόμενος διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, έχουν ταχθεί υπέρ των ψηφιακών νομισμάτων χωρίς να αποκλείουν ανάπτυξή τους και από κεντρικές τράπεζες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.