ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελόζι: «Προκλητική και δυσανάλογη» η δολοφονία Σουλεϊμανί

12:59 - 03 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Πελόζι: «Προκλητική και δυσανάλογη» η δολοφονία Σουλεϊμανί
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, άστραψε και βρόντηξε στο άκουσμα της είδησης της δολοφονίας του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Γνωστή πολέμιος του Ντόναλντ Τραμπ η Πελόζι καταδίκασε τη δολοφονία του επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς, κάνοντας λόγο για μια "προκλητική και δυσανάλογη" ενέργεια.

Η Πελόζι χρησιμοποιεί τη λέξη "δυσανάλογη" καθώς η δολοφονία Σουλεϊμάνι ήρθε ως αντίποινα για την εισβολή Ιρανών στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη για διαμαρτυρία.

"Ο αποψινός αεροπορικός βομβαρδισμός κινδυνεύει να προκαλέσει περαιτέρω επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας. Η Αμερική--και ο κόσμος--δεν έχουν περιθώριο για κλιμακούμενες εντάσεις στο σημείο όπου δεν υπάρχει επιστροφή", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πελόζι.

Η ίδια είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν συμβουλεύτηκε το Κογκρέσο πριν διατάξει την επίθεση εναντίον του Σουλεϊμανί και απαίτησε να "ενημερωθούν άμεσα" οι βουλευτές για την κατάσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.