ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστραλία: 500 εκατομμύρια ζώα έχουν χαθεί στις πυρκαγιές

17:55 - 03 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Καθώς οι καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίζουν να κατακαίνε την Αυστραλία, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, τουλάχιστον 19 έχουν χάσει τη ζωή τους και 28 αγνοούνται. Ωστόσο, μια ακόμα τραγική πτυχή των φονικών πυρκαγιών έρχεται στο φως.

Περίπου μισό δισεκατομμύριο ζώα στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί σε πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο - και ο αριθμός τους θα μπορούσε να ανέβει κι άλλο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η έρευνα, με επικεφαλής τον Chris Dickman του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, αναφέρει ότι πολλά από τα εκτιμώμενα 480 εκατομμύρια θηλαστικά,  πουλιά και ερπετά θα έχουν σκοτωθεί άμεσα από τις πυρκαγιές ή έμμεσα μέσω της απώλειας οικοτόπων.

«Η προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι σε σοβαρά καμένες περιοχές η έλλειψη στέγης, η έλλειψη φαγητού και οι εισβολές από θηρευτές - κόκκινες αλεπούδες και αγριόγατες - οδηγούν σε περαιτέρω δραστικές αλλά έμμεσες μειώσεις των αριθμών των ζώων», δήλωσε ο ερευνητής.

Οι ανησυχητικές εικόνες τραυματιών ή νεκρών αυστραλιανών ιθαγενών ζώων - συμπεριλαμβανομένων των κοάλα και των καγκουρό - έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι πυρκαγιές σαρώνουν τη νοτιοανατολική Αυστραλία, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης και σπιτιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:20 - 03 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.