ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρουκέτες έπληξαν στρατιωτική βάση και την «Πράσινη Ζώνη» στο Ιράκ

20:51 - 04 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ρουκέτες έπληξαν στρατιωτική βάση και την «Πράσινη Ζώνη» στο Ιράκ
Δύο πύραυλοι Κατιούσα έπεσαν εντός της αεροπορικής βάσης Μπαλάντ, στην οποία σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, την ώρα που ρουκέτες έπληξαν περιοχές στην "Πράσινη Ζώνη" της Βαγδάτης.

«Πολλές ρουκέτες στόχευσαν την Πλατεία των Τελετών και την περιοχή Τζαντρίγια στη Βαγδάτη καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ στην επαρχία Σαλαχουντίν, χωρίς απώλειες ζωών. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες», αναφέρεται σε μια λακωνική ανακοίνωση. Οι ιρακινές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί από αυτές τις επιθέσεις.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Δύο βλήματα έπεσαν στην "Πράσινη Ζώνη" και δύο ρουκέτες Κατιούσα στην τεράστια αεροπορική βάση, στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες και αμερικανικά αεροσκάφη. Αμέσως μετά, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη βάση, εκτελώντας αναγνωριστική αποστολή, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Η στρατιωτική βάση απέχει 80 χιλιόμετρα βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας.

Όπως τονίζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους στο Ιράκ για να προστατεύσουν τους διπλωμάτες και τους στρατιώτες τους, την ώρα που οι εκκλήσεις για «εκδίκηση» πολλαπλασιάζονται στη Βαγδάτη και την Τεχεράνη, μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:04 - 04 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.