ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων μέσω Ιράν και Ιράκ

11:40 - 08 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων μέσω Ιράν και Ιράκ
Την αναστολή πτήσεων μέσω Ιράν και Ιράκ ανακοίνωσε η Air France, μετά την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Είναι η τρίτη αεροπορική εταιρεία που ανακοινώνει αλλαγή διαδρομής σήμερα.

Νωρίτερα, η Scoot της Singapore Airlines και η Kuwait Airways επίσης ανακοίνωσαν ότι αλλάζουν διαδρομή, μετά τα αντίποινα του Ιράν και την επίθεση σε αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιράκ.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι εταιρείες China Airlines και Malaysia Airlines βρίσκονται μεταξύ εκείνων που ανακοίνωσε ότι αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Εν τω μεταξύ, η Emirates με έδρα το Ντουμπάι και η αεροπορική Flydubai ακύρωσαν τις πτήσεις της Τετάρτης προς τη Βαγδάτη, σύμφωνα με το Reuters.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις και είμαστε σε στενή επαφή με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές σε σχέση με τη λειτουργία μας και θα κάνουμε περαιτέρω επιχειρησιακές αλλαγές εάν χρειαστεί», ανέφερε η Emirates σε δήλωση προς το Reuters.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (Federal Aviation Administration, FAA) απαγόρευσε στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να κάνουν πτήσεις στον εναέριο χώρο του Ιράκ, του Ιράν, του Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν.

Η FAA επικαλέστηκε την «κλιμάκωση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων» στην περιοχή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.