ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίντεο από τις ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

13:42 - 08 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Βίντεο από τις ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις
Στιγμιότυπα από την επίθεση εκδίκησης του Ιράν με πυραυλικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, έδωσε στη δημοσιότητα η ιρανική τηλεόραση.

 Η «Επιχείρηση Μάρτυρας Σουλεϊμανί», όπως ονομάστηκε, άρχισε τα ξημερώματα της Τετάρτης και έπληξε βάσες των ΗΠΑ.

Το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης εξαπέλυσε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους εναντίον δύο αμερικανικών βάσεων στην επικράτεια του Ιράκ, μία στην Αρμπίλ και μία στην επαρχία Άνμπαρ.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι 80 «Αμερικανοί τρομοκράτες» σκοτώθηκαν από τα πλήγματα, ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη πληροφορία. Αναμένεται διάγγελμα Τραμπ, καθώς οι Αμερικανοί παραμένουν σε επιφυλακή και για νέες επιθέσεις.

Άλλωστε, σε διάγγελμά του, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έκανε λόγο για "χαστούκι" εναντίον των ΗΠΑ, αλλά προανήγγειλε και συνέχεια, ζητώντας εκδίκηση για τον θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, λέγοντας πως η Ουάσινγκτον μπορεί να «έκοψε το χέρι» του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, όμως σε απάντηση "θα κοπεί το «πόδι» των Αμερικανών στην περιοχή".

Τελευταία τροποποίηση στις 13:44 - 08 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.